16. februari 2019
Deze video is een demonstratie van de serie voor het NKBV jeugdselectie in 2017. Deze demo is bedoeld als een voorbeeld hoe een korte yoga-gebaseerde training kan bijdragen aan de mobiliteit van het onderlichaam.
30. september 2018
Yoga en klimmen gaan bijzonder goed samen. Niet voor niks bieden steeds meer klimhallen yoga aan en voegen professionele klimmers yoga toe aan hun routine. Yoga kan een uitstekende aanvulling zijn voor iedere klimmer. Hier lees je waarom!
23. september 2018
Zorg voor je nek! Lees hier meer over een goede houding, therapeutische oefeningen en het voorkomen van klachten.
31. januari 2017
Billen zijn er niet alleen voor de sier. Welke vorm van bergsport je ook doet, van wandelen tot technisch klimmen, de bilspieren spelen een sleutelrol in de bewegingen die je maakt en het stabiliseren van het bekken. Met yoga houd je je achterwerk in optimale conditie! Zowel te zwakke als over ontwikkelde bilspieren kunnen klachten geven aan de onderrug, knieën, hamstrings en beperken mobiliteit in de heupen. Reden genoeg om de bilspieren eens op een andere manier te bekijken. It is all about...
31. december 2016
Sportklimmers krijgen na verloop van tijd vaak een typisch klimmerspostuur waarbij de schouders naar voren rollen. Dit komt met name door musculaire disbalans waarbij sommige spieren relatief sterker zijn dan anderen. Daarnaast werken omstandigheden zoals zekeren, lopen met zware bepakking en mate van lichaamsbewustzijn vaak ook niet mee. In dit artikel lees je meer over het klimmerspostuur, de gevolgen en wat je kunt doen om dit postuur tegen te gaan!
12. november 2016
De onderarmen krijgen tijdens klimmen veel te verduren. Deze 4 houdingen kunnen helpen om je onderarmen evenwichtig te ontwikkelen en zo blessurevrij te blijven klimmen.
26. oktober 2016
Hoog opstappen en tegelijkertijd dicht bij de wand blijven. Makkelijker gezegd dan gedaan. Ik heb altijd het gevoel dat ik een stuk been tekort kom. Maar het is niet de lengte van onze ledenmaten waar het spaak loopt. Gelukkig maar. Waar zit dan de kink in de kabel? De mogelijkheid om meer bereik te hebben en dicht bij de wand te blijven zit in de flexibiliteit van de heupen. Met name de ruimte die je hebt om je bovenbeen omhoog en naar buiten te roteren is hier belangrijk. Om deze beweging...