Video: NKBV Jeugd Training - Mobiliteit

Naarmate we ouder worden kunnen we behoorlijk gaan inleveren op mobiliteit. Met name jongens merken dit goed tijdens hun groeispurt. Het is daarom van belang om dit in de klimtraining mee te nemen. Vorig jaar hebben de trainers van het Nederlandse jeugdteam van de NKBV mij gevraagd om mee te denken op dit gebied.  Ik heb een korte maar krachtige serie in elkaar gezet ter ondersteuning van hun trainingsprogramma.  De video vind je hier!

Deze korte en efficiënte serie kan voor iedere klimmer die meer mobiliteit in de heupen wil een goede afsluiting van de training zijn. Hieronder vind je de demonstratie. Het beste is om deze serie te doen als je al goed warm bent. Warm anders goed op met minimaal vijf sun salutations (B).


Tips

  • Bouw de serie rustig op! Forceer niets en buig je benen waar nodig. 
  • Kom je verreweg nog niet op de grond bij de split? Gebruik twee blokken links en rechts van je heupen en laat je handen hier op steunen. Houdt je heupen naar voren gericht.
  • Bij de laatste twee heupopeners kun je op een blok zitten als je onderrug te bol staat. Door hoger op te zitten krijg je meer ruimte om vanuit de heupen voorover te buigen. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0